Olie- en vetafscheiders

Olie- of vetafscheider nodig? Of wilt u deze laten legen? De rioolservicebedrijven van Rioolprobleem Kwijt kunnen u helpen bij het periodiek ledigen, maar ook bij rioolproblemen veroorzaakt door een olie- of vetafscheider.

Olie en vetafscheiders aanleggen

Een vetafscheider is verplicht voor de levensmiddelenindustrie, de vis- en vleesverwerkende industrie en in elke horecagelegenheid. Vetafscheiders zorgen voor een effectieve en milieuvriendelijke afscheiding van vetten in afvalwater. Het is belangrijk om dus aan de regelgeving te voldoen bij het plaatsen van een olie- of vetafscheider.

De lokaal geselecteerde rioolservicebedrijven van Rioolprobleem Kwijt plaatsen, reinigen en legen olie- en vetafscheiders volgens de actuele wet- en regelgeving. Om verstoppingen van het riool,  en de ongewenste situaties die dit kan opleveren te voorkomen, adviseren en ondersteunen onze rioolspecialisten u ook graag in het beheer van riolering of in het plaatsen of van vet- en olieafscheiders.

Olie en vetafscheiders reinigen

Het tijdig legen en reinigen van uw olie- of vetafscheider garandeert de effectieve werking van de afscheider. Vetafscheiders zijn opgebouwd uit verschillende compartimenten, die de verschillende ingrediënten van het afvalwater - slib, vet en water - van elkaar scheiden. Het bewerkte afvalwater wordt uiteindelijk weer geloosd op het riool. Met een tankwagen wordt het opgehoopte vet en slib uit de vetafscheider gezogen, daarna worden de compartimenten gereinigd met hogedruk.

De tijdspanne tussen de leegbeurten van de vetafscheider wordt mede bepaald aan de hand van de slib- en vetlaag. Rioolspecialisten van Rioolprobleem Kwijt zijn gespecialiseerd in het ledigen en plaatsen van olie- en vetafscheiders.

Vrijblijvend advies en offerte aanvragen

Bent u met spoed op zoek naar een ontstoppingsbedrijf ? Bel 078 - 487 360 of vul onderstaand formulier in voor advies, een offerte of voor het maken van een afspraak.