Putten ledigen

Heeft u een beerput, een septische put of een vetput? Weet dan dat voor al deze putten een wettelijke verplichting geldt om deze op tijd te ruimen. In dit artikel leest u precies wanneer. Ziet u zichzelf daarnaast niet snel in een beerput afdalen? Wees gerust, want gelukkig bent u niet verplicht om de ruimingsklus zelf te klaren. Juist onze rioolspecialisten doen dit graag voor u! Bekijk hier daarom al onze diensten op dit gebied.

Septische put ledigen

Als uw woning niet direct is aangesloten op het rioleringsnet, kunt u veel profijt hebben van een septische put. Hierin worden zowel het zwart water als het grijs water uit uw huishouden op een natuurlijke manier verwerkt. Maar ondanks de efficiënte verwerking van de put kan het gebeuren dat deze te vol wordt of zelfs verstopt raakt. Dat ziet u zeker niet graag!

Wettelijk bent u verplicht om jaarlijks uw septische put te (laten) ledigen. Hier hebben wij professionele ruimfirma’s voor. Onze experts ruimen en reinigen uw put en vervoeren de resten naar een rioolzuiveringsinstallatie voor propere verwerking. Uw septische put ledigen is voor hen een fluitje van een cent!

Beerput ledigen

Geurhinder? Een overstroomde put? Uw beerput dient vooral als opslag voor zwart water. Na veelvuldig gebruik raakt de put en de resten kunnen nergens naartoe. U merkt het al als het toilet niet meer goed doorspoelt. Hoe moet dat nu verder? En heeft u die put wel jaarlijks geledigd, zoals de wet voorschrijft?

Wees verstandig en laat uw beerput ledigen door onze specialisten! Gewapend met een krachtige pomp komen zij langs om u van de last te verlossen. De afvalresten worden afgevoerd naar een adres waar ze op milieuvriendelijke wijze worden verwerkt. Als bewijs hiervan krijgt u ook een ruimingsattest. Vraag deze altijd aan!

Vetput ledigen

In uw keuken bereidt u dagelijks heerlijke gerechten voor uw gasten of cliënten. Toch heeft u tussen al uw drukke werkzaamheden door ook de wettelijke verplichting om uw vetput eens per maand te ledigen. Hoe gaat u dat nu oplossen zonder dat uw productie letterlijk en figuurlijk in de soep loopt? Geen nood, zeggen wij, want met onze ruimfirma’s kunt u altijd flexibele afspraken maken!

Wat kunt u van onze professional verwachten? Uw vetput ledigen en reinigen is slechts een klein onderdeel van zijn diensten. Hij reinigt eveneens de bijbehorende leidingen en levert de resten af bij een erkende verwerkingsfirma. U ontvangt dan nog een ruimingsattest. Wilt u ook hierna geen boetes meer riskeren? Vraag uw vakman dan ook naar de mogelijkheden van een onderhoudscontract!

Regenput reinigen

In Vlaanderen is het verplicht om bij nieuwbouw of herbouw een regenwaterput te plaatsen. De riolering wordt dan niet overbelast en het opgevangen water kan gebruikt worden voor huishoudelijke klussen. Misschien doet u zelfs de was met dit water? Dan is het zeker van groot belang dat het water schoon blijft en dat begint bij een schone put.

Een regenput reinigen is niet verplicht, maar valt wel onder uw eigen verantwoordelijkheid. Met filters kunt u al wat geurhinder en bruin water voorkomen. U kunt een reiniging dan misschien tot zelfs vier jaar uitstellen. Geen filters? Dan moet de regenwaterput jaarlijks gereinigd worden. Onze rioolspecialist doet dit graag voor u! Zit er nog water in de put? Dan kan hij zelfs nog voor u ledigen en het water afvoeren. Dat is toch een mooie allround service?