Afvoer ontstoppen

Spoelt het water niet door? Grote kans dat uw afvoer verstopt is. Laat uw verstopte afvoer ontstoppen; bel 078 - 487 360 voor een afspraak om het rioolprobleem zo spoedig mogelijk op te lossen door onze ervaren rioolspecialisten! 

Is uw afvoer verstopt?

Wanneer u problemen ondervindt met een verstopte wc, douche, wastafel, gootsteen of bad, dan is de kans groot dat de afvoer verstopt is geraakt. Deze afvoer leidt direct naar het hoofdriool. Naast verstoppingen door het hele huis kan een verstopte afvoer ook voor veel stankproblemen zorgen. 

De oorzaken van een verstopte afvoer

Bij een verstopte afvoer kunnen zich er twee soorten rioolproblemen voordoen, namelijk een verstopte hoofdafvoer of een lokale verstopping. Een verstopte hoofdafvoer kan ervoor zorgen dat alle afvoeren in het huis problemen krijgen met het doorspoelen van afvalwater. Een lokale verstopte afvoer is te verhelpen door de afvoer van het desbetreffende sanitair te ontstoppen. De oorzaken voor een verstopte afvoer kunnen zijn:

  • Ophoping van doorgespoelde viezigheid, vet en stof
  • Aangekoekte etensresten in de rioolleidingen
  • Zeepresten die in de rioolleidingen blijven plakken
  • Ongezuiverd rioolwater dat uit het riool komt (het probleem speelt zich dan vaak in openbare riolering af)

Komt het water weer omhoog of kan het nauwelijks weggespoeld worden door de afvoer? Ontdekt u vroegtijdig een verstopte afvoer en laat u dit snel verhelpen, dan kan dit aanzienlijke schade aan de rioolleidingen en het sanitair voorkomen!

Direct hulp bij afvoer ontstoppen

Een professioneel ontstoppingsbedrijf van Rioolprobleem Kwijt helpt u snel van uw rioolprobleem af. Een lokaal ontstoppingsbedrijf staat overal in België klaar, voor zowel particulieren als voor het bedrijfsleven. Ook kunnen wij voor overheidsinstellingen, gemeenten, verenigingen van eigenaren en bedrijven in allerlei bedrijfstakken in riooldiensten of rioolreiniging voorzien.

Waar moet u op letten bij ontstoppen van een afvoer?

Het is belangrijk dat de verstopping zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat de stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopte afvoer te ontstoppen:

  • Het is belangrijk dat de verstopping zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat de stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopte afvoer te ontstoppen:
  • Gebruik voor een kleine verstopping een rubberen ontstopper, voor grote verstoppingen kunt u ook een vloeibare ontstopper gebruiken. Volg de bijgesloten handleiding
  • Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel dit door met kokend water
  • Verwijder het zeefje in de gootsteen en maak deze schoon
  • Haal de sifon onder de afvoer los en reinig deze samen met de afvoerleiding
  • Indien u hier kennis van heeft kunt u daarnaast nog gebruik maken van een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

Vindt u het lastig om de afvoer zelf te ontstoppen? Of is het rioolprobleem moeilijk te verhelpen? Neem dan direct contact met ons op via 078 - 487 360.

Rioolprobleem Kwijt: meer dan alleen afvoer ontstoppen

Ook voor andere riooldiensten kunt u contact opnemen met Rioolprobleem Kwijt. Onze ontstoppingsbedrijven weten raad met verstopte wc's, rioolvliegjes, gescheurde leidingen en andere rioolproblemen. Diensten die onze rioolservice bedrijven uitvoeren zijn: ontstoppen van toilet en afvoer, riool en afvoer inspectie, aanleg of reparatie en reiniging riolering, uitbreiding of vervanging van het rioolstelsel, het reinigen van de riolering, reinigen en legen van olie-, vet- en slibafscheidingssystemen. U kunt hiervoor ook ons contactformulier invullen. Heeft u direct hulp nodig bij een verstopte afvoer? De lokale ontstoppingsbedrijven van Rioolprobleem Kwijt zijn bij spoed snel ter plaatse, waar dan ook in België!

Bah, u heeft last van een
rioolprobleem in uw huis of bedrijf?

Bel ons en u heeft direct
contact met uw lokale rioolexpert...

…in een mum van tijd
uw verstopping kwijt!