Doucheputje ontstoppen

Loopt het douchewater slecht weg? Grote kans dat het verstopt is. Laat uw douche afvoer snel ontstoppen! Bel 078 - 487 360 voor een afspraak om het rioolprobleem zo spoedig mogelijk op te lossen door onze rioolspecialisten.

Is uw doucheputje verstopt?

Eén van de eerste tekenen van een verstopt doucheputje is rioolstank. Rioolstank is een muffe vochtige stank die vaak voorkomt wanneer een doucheputje verstopt is. Water spoelt vaak slecht door en kan op een gegeven moment niet meer wegkomen. In dit laatste geval is het doucheputje verstopt en moeten er snel maatregelen getroffen worden, omdat een verstopping van het doucheputje grote consequenties kan hebben voor de houdbaarheid van uw rioolleidingen.

De oorzaken van een verstopt doucheputje

Zijn er dames of heren met lange haren in de douche gespot? Een verstopt doucheputje is de angst voor elke vader met een dochter! Toch is dit clichébeeld niet altijd waar als het gaat om een moeilijk te ontstoppen verstopping van het doucheputje. Er zijn vaak meer oorzaken toe te kennen aan een verstopt doucheputje, namelijk: 

  • Zeepresten en vettigheid van douchegels, shampoo of conditioner (dit laatste vooral vanwege de dikke substantie van het product) 
  • Scheerschuim
  • Vuiligheid en stof
  • Schoonmaakmiddelen
  • (Lange) haren

Direct hulp bij het ontstoppen van het doucheputje

Vindt u het een lastige of vieze klus om het doucheputje te ontstoppen? Een professioneel rioolservicebedrijf van Rioolprobleem Kwijt helpt u snel van uw verstopte doucheputje af. Overal in België staat er een lokaal rioolservicebedrijf van Rioolprobleem Kwijt voor u klaar. Ook kunnen wij voor overheidsinstellingen, gemeenten, verenigingen van eigenaren, en bedrijven in allerlei bedrijfstakken in riooldiensten of rioolreiniging voorzien. Neem direct contact met ons op via 078 - 487 360 voor advies, offerte of een afspraak!

Waar moet u op letten bij doucheputje ontstoppen?

Het is belangrijk dat de verstopping zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat de stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopt doucheputje te ontstoppen:

  • Gebruik een rubberen ontstopper of een chemisch schoonmaakmiddel om het oppervlakkige vuil te verwijderen
  • Haal het deksel van het doucheputje los en reinig dit samen met de afvoerleiding
  • Maak uw afvoer met een azijn- of sodaoplossing schoon en spoel door met kokend water
  • Spoel het aangekoekte vuil, met behulp van de douchekop, weg
  • Verwijder met een lang voorwerp vuil dat verder in de leiding ligt

Heeft u alles al geprobeerd en lukt het niet om de verstopping op te lossen, schakel dan de professionele hulp van Rioolprobleem Kwijt in. Of heeft u een ander rioolprobleem? Neem dan direct contact met ons op via 078 - 487 360

Rioolprobleem Kwijt: meer dan alleen doucheputjes ontstoppen

Ook voor andere riooldiensten kunt u contact opnemen met Rioolprobleem Kwijt. Onze rioolservicebedrijven weten raad met verstopte wc’s, rioolvliegjes, gescheurde leidingen en andere rioolproblemen. Andere diensten die onze rioolservice bedrijven uitvoeren zijn: ontstoppen van toilet en riool, riool en afvoer inspectie, aanleg, reparatie en reiniging riolering, uitbreiding of vervanging van het rioolstelsel, het reinigen van de riolering, reinigen en legen van olie-, vet- en slibafscheidingssystemen. U kunt hiervoor ook ons contactformulier invullen. Heeft u direct hulp nodig bij een verstopt doucheputje? De lokale rioolservicebedrijven van Rioolprobleem Kwijt zijn bij spoed snel ter plaatse, waar dan ook in België!  

Bah, u heeft last van een
rioolprobleem in uw huis of bedrijf?

Bel ons en u heeft direct
contact met uw lokale rioolexpert...

…in een mum van tijd
uw verstopping kwijt!