Gootsteen ontstoppen

Heeft u een verstopte gootsteen? Wilt u uw gootsteen laten ontstoppen? Bel 078 - 487 360 voor een afspraak om het rioolprobleem zo spoedig mogelijk op te lossen door onze rioolspecialisten!

Is uw gootsteen verstopt?

Spoelt u de borden altijd nog af voor dat u ze afwast of in de vaatwasser zet? Dan ligt een verstopte gootsteen op de loer! Enkele kruimeltjes die keer op keer door de gootsteen gespoeld worden kunnen zich ophopen in uw gootsteen en een verstopping veroorzaken. Een verstopte gootsteen komt nooit op het juiste moment, maar wanneer u het vroeg ontdekt kan het probleem snel en eenvoudig verholpen worden.

Merkt u dat het water minder snel doorloopt in uw gootsteen dan is dit het juiste moment om aan de bel te trekken om een gehele gootsteen verstopping te voorkomen. Een verstopte gootsteen kan het gevolg zijn van diverse oorzaken, namelijk:

  • Vet, vuiligheid en stof
  • Tandpastaresten
  • Etensresten
  • Zeepresten

Hoort u telkens gepruttel uit de gootsteen en loop het water moeizaam door? Wees er dan als de kippen bij en laat de verstopping dan zo snel mogelijk verhelpen. Wanneer u vroegtijdig een verstopte gootsteen ontdekt en laat verhelpen kunt u ernstige schade aan uw sanitair en rioolleidingen voorkomen.

Direct hulp bij gootsteen ontstoppen

Een professioneel rioolservicebedrijf van Rioolprobleem Kwijt helpt u snel van uw rioolprobleem af. Een lokaal rioolservicebedrijf staat overal in België klaar, voor zowel particulieren als voor het bedrijfsleven. Ook kunnen wij voor overheidsinstellingen, gemeenten, verenigingen van eigenaren, en bedrijven in allerlei bedrijfstakken in riooldiensten of rioolreiniging voorzien. Neem direct contact met ons op via 078 - 487 360 voor advies, offerte of een afspraak!

Waar moet u op letten bij gootsteen ontstoppen?

Het is belangrijk dat de verstopping zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat de stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopte gootsteen te ontstoppen:

  • Gebruik een rubberen ontstopper of een vloeibaar ontstoppingsmiddel
  • Maak uw afvoer met een azijn- of sodaoplossing schoon en spoel door met kokend water
  • Haal het zeefje in de gootsteen los en verwijder het vuil
  • Verwijder de sifon (stankafsluiter) onder de afvoer en maak deze en de leiding schoon
  • Gebruik een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

Rioolprobleem Kwijt: meer dan alleen gootsteen ontstoppen

Ook voor andere riooldiensten kunt u contact opnemen met Rioolprobleem Kwijt. Onze rioolservicebedrijven weten raad met verstopte wc's, rioolvliegjes, gescheurde leidingen en andere rioolproblemen. Diensten die onze rioolservice bedrijven uitvoeren zijn: ontstoppen van toilet en afvoer, riool en afvoer inspectie, aanleg, reparatie en reiniging riolering, uitbreiding of vervanging van het rioolstelsel, het reinigen van de riolering, reinigen en legen van olie-, vet- en slibafscheidingssystemen. U kunt hiervoor ook ons contactformulier invullen. Wanneer u direct hulp nodig heeft om de gootsteen te ontstoppen dan staan de lokale riool rioolservice bedrijven van Rioolprobleem Kwijt vaak al dezelfde dag voor uw deur, waar dan ook in België!

Bah, u heeft last van een
rioolprobleem in uw huis of bedrijf?

Bel ons en u heeft direct
contact met uw lokale rioolexpert...

…in een mum van tijd
uw verstopping kwijt!