Regenput reinigen

Niets is prettiger dan een goed werkende regenput, nietwaar? Met het water kunt u huishoudelijke taken verrichten die u anders veel leidingwater zouden kosten. Met een goede installatie voorkomt u al hoge waterfacturen. Regelmatig uw regenput reinigen is punt twee. Onze specialisten helpen u graag ‘uit de put’ voor maximaal rendement!

Op een gegeven moment zijn zowel het water als de put te vuil voor gebruik. Schoorvoetend pakt u maar een emmer en vult deze met kraanwater. Het lopende water ziet u als een stroom centjes in de emmer verdwijnen. Dit doet pijn. Het moet stoppen. U legt de emmer weer neer… want uw handen jeuken om het probleem zelf aan te pakken!

Wij begrijpen uw reactie, maar een regenput reinigen kan een gevaarlijke klus zijn! Een regenput is vaak zo compact dat u kans loopt op zuurstofgebrek als u daarin besluit af te dalen. Bent u ook van plan om chemische middelen te gebruiken? Niet doen! Chloor, bijvoorbeeld, doodt de micro-organismen die uw regenwaterput op een natuurlijke manier schoonhouden. Het kan dan lang duren voor de ‘kweek’ in uw put weer op gang komt.

Uw regenput reinigen: wanneer schakelt u de specialist in?

Het reinigen van uw regenwaterput is echt een taak voor de vakman. Deze beschikt over de juiste kennis en materialen om uw put op een veilige manier te verschonen. Zo kunt u straks weer gebruik maken van gratis en belastingvrij water! Bel ons dus direct als u het volgende opvalt:

  • Het water in de put is bruin geworden.
  • Het water heeft een onaangename geur.
  • Op de bodem van de put ligt een laag slib van zand en bladeren.

Hoe vaak moet uw regenwaterput gereinigd worden?

Als uw regenput is voorzien van filters, dan kunt u de put om de vier jaar laten reinigen. Zitten er geen filters, dan zal de regenput vaker - lees: eens in het jaar - opgeschoond moeten worden. Verder hangt de frequentie van de reiniging ook af van het gebruik. De specialist kan dit voor u beoordelen, dus vraag hem gerust om advies.

Het materiaal waaruit de regenput bestaat is ook van belang. Is uw put van beton? Laat deze dan niet te vaak reinigen! In een betonnen put zitten namelijk meer micro-organismen dan in een kunststof put. Deze ‘beestjes’ helpen uw put schoon te houden. Waarom zitten er meer in een betonnen put? Omdat ze zich beter aan stroeve dan aan gladde oppervlakken hechten. Daar wilt u toch niet tussenkomen?

Uw regenput reinigen: wat is de prijs?

De prijs voor het reinigen van een regenwaterput verschilt per huishouden. Ten eerste is de grootte van de put van belang. Hoe groter (en hoe vuiler) de put, hoe langer het onderhoud kan duren. Daarnaast is het mogelijk dat de specialist uw regenput eerst nog moet leegpompen voor hij met de reiniging kan beginnen. Voor deze dienst kan hij extra kosten vragen. Beter is om hem in te schakelen als het water zo laag mogelijk staat. Zo voorkomt u verspilling.

Wat zijn de gevolgen van een vervuilde regenput?

In uw regenput ligt een dikke drab vol ziekmakende bacteriën op de bodem. De indringende geur van bruin water - vaak ook door de hitte verwarmd - walmt u tegemoet. Heeft u dit vocht echt onlangs nog gebruikt in uw wasmachine of voor uw ramen? Alleen de gedachte daaraan is u al teveel. Nog erger is dat alle leidingen verstopt of zelfs zwaar beschadigd kunnen zijn geraakt. Pieker niet verder, sluit de put en bel direct uw specialist!

Rioolprobleem Kwijt: alle oplossingen voor uw regenput

Regenwater komt letterlijk en figuurlijk als een geschenk uit de hemel. U kunt het gebruiken voor het doorspoelen van uw toilet, voor uw tuin en voor het wassen van uw auto. Sommige mensen gebruiken het ook voor de wasmachine. Hoe voordelig! Onze vakmannen helpen u om al dit moois in stand te houden, dat staat als een paal boven… water!

Heeft u een regenput die geledigd moet worden? Bel direct met de lokale ruimdienst via 078 - 487 360.