WC ontstoppen

Spoelt u WC niet door? Grote kans dat uw WC verstopt is. Wilt u uw WC laten ontstoppen?  Bel 078 - 487 360 voor een afspraak om het rioolprobleem zo spoedig mogelijk op te lossen door onze rioolspecialisten!

Is uw wc verstopt?

Wanneer er bijna geen water meer in uw wc pot zit kan het zijn dat uw wc verstopt is. Een andere oorzaak kan een slechte of verkeerde beluchting van de riolering zijn. Vroegtijdig een verstopte wc herkennen is niet eenvoudig.

Spoelt de wc niet meer door? Dan is er duidelijk sprake van een verstopte wc en zal dit verholpen moeten worden alvorens er weer een grote boodschap kan plaatsvinden.

De oorzaken van een wc verstopping

Een verstopte wc komt nooit op het juiste moment, omdat het juiste moment hier gewoonweg niet voor bestaat. Door oorzaken van een verstopte wc kunnen divers zijn. Wij geven enkele veel voorkomende oorzaken van een verstopping in de wc:

  • Gebruik van teveel wc papier
  • Ophoping van doorgespoelde viezigheid, vet en stof
  • Aangekoekte etensresten in de afvoer van de wc
  • Zeepresten (wc reiniger) die in de afvoer van de wc blijven plakken
  • Waterbesparende knop, die (na de grote boodschap) niet voldoende water spoelt en hierdoor niet voldoende druk uitoefent. Spoel daarom ook zo en dan (maar met mate) met de volle water knop

Direct hulp bij WC ontstoppen

Een professioneel rioolservicebedrijf van Rioolprobleem Kwijt helpt u snel van uw rioolprobleem af. Een lokaal rioolservicebedrijf staat overal in België klaar, voor zowel particulieren als voor het bedrijfsleven. Ook kunnen wij voor overheidsinstellingen, gemeenten, verenigingen van eigenaren, en bedrijven in allerlei bedrijfstakken in riooldiensten of rioolreiniging voorzien.

Waar moet u op letten bij WC ontstoppen?

Het is belangrijk dat de verstopping zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat de stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopte WC te ontstoppen:

  • Inspecteer de wc-pot (zwanenhals) handmatig op eventuele oorzaken van de verstopping (Wc-rollen, maandverband)
  • Gebruik voor een kleine verstopping een rubberen ontstopper; voor grote verstoppingen kunt u ook een vloeibare ontstopper gebruiken. Volg de bijgesloten aanwijzingen
  • Wanneer u hier kennis van heeft kunt u daarnaast nog gebruik maken van een ontstoppingsveer 

Vindt u het lastig om de WC zelf te ontstoppen? Of is het rioolprobleem moeilijk te verhelpen? Neem dan direct contact met ons op via 078 - 487 360.

Rioolprobleem Kwijt: meer dan alleen WC ontstoppen

Ook voor andere riooldiensten kunt u contact opnemen met Rioolprobleem Kwijt. Onze rioolservicebedrijven weten raad met verstopte riolering, rioolvliegjes, gescheurde leidingen en andere rioolproblemen. Diensten die onze rioolservice bedrijven uitvoeren zijn: ontstoppen en inspectie van riool en afvoer, aanleg, reparatie en reiniging riolering, uitbreiding of vervanging van het rioolstelsel, het reinigen van de riolering, reinigen en legen van olie-, vet- en slibafscheidingssystemen. U kunt hiervoor ook ons contactformulier invullen. Heeft u direct hulp nodig bij het ontstoppen van de wc? De lokale rioolservicebedrijven van Rioolprobleem Kwijt zijn bij spoed snel ter plaatse, waar dan ook in België!

Bah, u heeft last van een
rioolprobleem in uw huis of bedrijf?

Bel ons en u heeft direct
contact met uw lokale rioolexpert...

…in een mum van tijd
uw verstopping kwijt!