Riool ontstoppen

Last van rioollucht in huis? Of loopt het water niet meer goed door? Grote kans dat uw last heeft van een verstopping in uw riool. Laat uw riool ontstoppen; bel 078 - 487 360 voor een afspraak om het rioolprobleem zo spoedig mogelijk op te lossen door onze rioolspecialisten!

Is uw riool verstopt?

Verschillende tekenen kunnen aantonen dat u te maken heeft met een verstopt riool. Wanneer uw riool verstopt is blijft het water in de wasbak of douchebak en zakt het niet goed weg door het afvoerputje. Daarnaast kan een verstopt riool ook een behoorlijke stank veroorzaken en ruikt het hele huis hierdoor. Die muffe vochtige stankwalmen krijgt u uw huis of bedrijf niet uit zolang een verstopte riool niet goed verholpen is.

De oorzaken van een riool verstopping

Er zijn verschillende oorzaken die een verstopping van het riool tot gevolg kunnen hebben. Wees bewust dat wat u doorspoelt door uw afvoer eerst door de rioolleidingen in uw huis of bedrijfspand spoelen, voordat het in het riool terecht komt. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van een verstopt riool:

  • Ophoping van doorgespoelde viezigheid, vet en stof
  • Aangekoekte etensresten in de rioolleidingen
  • Zeepresten die in de rioolleidingen blijven plakken
  • Ongezuiverd rioolwater dat uit het riool komt (het probleem speelt zich dan vaak in openbare rioolleidingen af)

Ondervindt u veel stankoverlast en ruikt u dit vooral bij uw sanitair? Een verstopt riool kan voor veel stankoverlast zorgen. Ontdekt u vroegtijdig een verstopt riool en laat u dit snel verhelpen, dan kunt u hiermee ernstige schade aan de rioolleidingen voorkomen.

Direct hulp bij riool ontstoppen

Een professioneel ontstoppingsbedrijf van Rioolprobleem Kwijt helpt u snel van uw rioolprobleem af. Een lokaal ontstoppingsbedrijf staat overal in België klaar, voor zowel particulieren als voor het bedrijfsleven. Ook kunnen wij voor overheidsinstellingen, gemeenten, verenigingen van eigenaren en bedrijven in allerlei bedrijfstakken in verschillende riooldiensten en rioolreiniging voorzien.

Waar moet u op letten bij riool ontstoppen?

Het is belangrijk dat een verstopt riool zo snel mogelijk wordt verholpen, zodat stankoverlast kan worden voorkomen. Wat u kunt doen om een verstopt riool te ontstoppen:

  • Gebruik voor een kleine verstopping een rubberen ontstopper, voor grote verstoppingen kunt u ook een vloeibare ontstopper gebruiken. Volg de bijgesloten handleiding
  • Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel dit door met kokend water
  • Verwijder het zeefje in de gootsteen en maak deze schoon
  • Haal de sifon onder de afvoer los en reinig deze samen met de afvoerleiding
  • Indien u hier kennis van heeft kunt u daarnaast nog gebruik maken van een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

Vindt u het een lastige of vieze klus om het riool te ontstoppen? Of heeft u een ander rioolprobleem? Neem dan direct contact met ons op via 078 - 487 360.

Rioolprobleem Kwijt: meer dan alleen riool ontstoppen

Ook voor andere riooldiensten kunt u contact opnemen met Rioolprobleem Kwijt. Onze ontstoppingsbedrijven weten raad met verstopte wc's, rioolvliegjes, gescheurde leidingen en andere rioolproblemen. Diensten die onze rioolservice bedrijven uitvoeren zijn: ontstoppen van toilet en afvoer, riool en afvoer inspectie, aanleg of reparatie en reiniging riolering, uitbreiding of vervanging van het rioolstelsel, het reinigen van de riolering, reinigen en legen van olie-, vet- en slibafscheidingssystemen. U kunt hiervoor ook ons contactformulier invullen. Heeft u direct hulp nodig bij een verstopt riool? Een lokaal ontstoppingsbedrijf van Rioolprobleem Kwijt is bij spoed snel ter plaatse, waar dan ook in België!

Bah, u heeft last van een
rioolprobleem in uw huis of bedrijf?

Bel ons en u heeft direct
contact met uw lokale rioolexpert...

…in een mum van tijd
uw verstopping kwijt!